ОСТЕОВИТАЛ ФОРТЕ ШУМЛИВИ ТАБЛЕТИ

Zoom
 

единствена комбинација за здрав коскен систем

Effects of the product:

Остеовитал форте содржи зголемено количество на калциум кој го потпомага коскениот метаболизам. Присуството на пребиотик допринесува за апсорбирање на калциумот во организмот. Магнезиумот помага за размена на калциум и витамин Ц, а витаминот Д3 е неопходен за ресорпција на калциумот во цревата.

Characteristics:

Препорачана дневна доза е една таблета дневно која се раствора во 200мл вода.

Ingredients:

Витамин Ц, Д3, К1, Б6, калциум карбонат, магнезиум сулфат и инулин.