FORVITA ANTI-STRESS

Zoom
 

ФОРВИТА® АНТИ-СТРЕС филм-обложените таблети се комбинација на магнезиум и витамин Б6, супстанции кои се важни за клеточниот метаболизам и клеточниот раст.

Effects of the product:

ФОРВИТА® АНТИ-СТРЕС филм-обложените таблети се препорачуваат при: стрес,намален имунитет,зголемена физичка или психичка активност,зголемена иритабилност,небалансирана исхрана (еднолична исхрана, диети),честа употреба на лекови за регулирање на столицата (лаксативи),нередовен начин на живот (пушење, прекумерно пиење алкохол, кафе, чај),лошо расположение и несоница,проблеми со концентрацијата и помнењето,мускулни конвулзии (грчеви),пред-менструален синдром.

Characteristics:

Возрасни и млади над 14 годишна возраст може да земаат 1-3 филм-обложени таблети на ден. Во тек на бременост и доење може да се земе 1 филм-обложена таблета на ден.

Ingredients:

1 филм-обложена таблета содржи: 500 мг Магнезиум лактат 2-хидрат (што одговара на 50 мг чист магнезиум) и 2 мг Пиридоксин хидрохлорид.