POTASSIUM –U капки за очи

Zoom
 

Производот е изотоничен препарат за око кој вклучува калиум јодид како додаток . Додатокот на калиум јодид дејствува во окото како чистач на слободните радикали на кислород .

Effects of the product:

Без консултација со офталмолог може да се користи за едноставно навлажнување на окото или да се користи за создавање на притисок на капаците.

Characteristics:

По неконтролирана долгорочна апликација може кај чуствителните пациенти да предизвика така наречен iodism , тоа се манифестира од конјубктивална иритација и полнење со крв , зголемено лачење со солзи , па и на крај да дојде до оток на очите, еритем на кожата , акни и дерматитис . Обично дозирањето е 1-2 капки 2-4 пати во текот на денот .

Ingredients:

натриум хлорид 2мг во 1 мл раствор