DR.WOLZ B-COMPLEX+FOLNA +BIOTIN таблети15 gr.

Zoom
 

Природна комбинација многу важна за здрав метаболизам.

Effects of the product:

За здрава кожа, коса, нерви и здраво срце; за подобар метаболизам и при недостаток на Б-витамини во организмот.

Characteristics:

Хомоцистеин промовира таложење на крвни липиди (холестерол) во крвните садови. Витамини Б6, Б12 и фолна киселина се направeni за балансиранa метаболичкa ситуација. Иако фолна киселина е присутна во растителни дериватни храна и храната од животинско потекло, поголемиот дел од него е уништен од страна на вриење во процесот на подготовка на храната. Ова е причината зошто е важно да се обезбеди доволно снабдување на фолна киселина за кардиоваскуларниот систем. Витамин биотин стимулира метаболизмот на кожата и е добар за здрава ноктите и косата. Затоа Б-комплекс + Биотин + Фолна киселина Квасец Таблети д-р Волц помогне да се обезбеди соодветен довод на овие здрави витамини.