SENSIVIT капки за очи

Zoom
 

Капки за очи со смирувачки и навлажнувачки ефект

Effects of the product:

Капките ги стабилизираат сите три слоја на солзи на површината на окото.Состојките кои се содржани во капките го потпомагаат создавањето на надворешниот липиден дел на солзниот филм.Со тоа го спречуваат брзото сушење на повшината на окото.Се користат при третман на недоволно создавање на солзи и за сите форми на синдром на суво око , по препорака на лекар.

Characteristics:

Капките не смеат да ги употребуваат жени во тек на бременост и лактација, и не се прикладни за деца по 2 години.Доколку офталмологот не пропишал поинаку , капките се употребуваат 1 капка , 1-3 пати на ден.Содржината на отвореното шише да се употреби во рок од 28 дена .