FORVITA A,C,E +Se

Zoom
 

Додаток во исхрана (антиоксиданс)

Effects of the product:

Антиоксидансите ги неутрализираат штетните супстанци во организмот т.н. Слободни радикали. Биолошката улога на селенот и витамините А,Ц и Е се состои во регулација на оксидо-редуктивните процеси во организмот, односно одбрана од оксидативните процеси. Витаминот А помага во одржување на клеточните мукозни мембрани, правејши ги поотпорни кон инфективните агенси. Витамините Ц и Е го помагаат антиоксидантното дејство на селенот.

Characteristics:

Лекот има позитивни ефекти врз кардиоваскуларниот и респираторниот систем. Покажува и хепатопротективно дејство. Позитивно влијае на плодноста, потенцијата и бременоста. Не се препорачува за деца под 12 годишна возраст. Дозирање една капсула дневно.

Ingredients:

Состав: Vit. A, Vit. C, Vit. E, Se