FORVITA ВИТАМИНИ+МИНЕРАЛИ

Zoom
 

додаток во исхрана (витамини и минерали)

Effects of the product:

Со употреба на капсулите се задоволуваат зголемените потреби на организмот за витамини и минерали и се надополнува нивниот недостаток во исхраната. Витамините се супстанции со висока биолошка вредност кои учевстувааат во регулирање на низа биохемиски процеси во организмот (витамините од групата Б се важни за правилно функционирање на нервниот систем, за правилен развој на епителните клетки е неопходен витаминот А, витаминот Д го регулира искористувањето на калциумот и овозможува правилна минерализација на коските, витаминот Ц ја подобрува абсорпцијата на железото, витаминот Е претставува антиоксиданс). Минералите и олигоелементите се важни за организмот. Тие се составни компоненти на сврзното ткиво, како и активатори и компоненти на ензими и хормони.

Characteristics:

Не смее да се употребува при позната преосетливост на некоја од компонентите. Вообичаено дозирање е една таблета дневно.

Ingredients:

Vit. A, Vit. C, Vit. D3, Vit. E, Vit. B1, Vit. B2, Vit. B3, Vit. B6, Vit. B12, Vit. K, фолна киселина, калциум пантотенат, Mg, Fe, Zn, Cu, Mn, Se, Cr, молибден.