BETAVITEVIT 30 капсули со железо и витамин C

Zoom
 

Комбинација од пивски квасец, витамини Б-комплекс и Витамин Ц

Effects of the product:

За правилен раст и развој кај деца; кај зголемени психофизички активности и стрес; за заштита на здравје на кожа, коса и нокти; после подолга терапија со антибиотик и хемотерапија; за зајакнување на имунитет

Characteristics:

Пивскиот квасец е природен извор на витамините Б-компекс, есенцијални аминокиселини, протеини, минерали, олигоелементи, глутатион и нуклеински киселини, сите поволно влијаат на нервниот систем, органите за варење, рамнотежа на цревната флора, зголемување на имунитет и концентрација. Витамини Б-комплекс се неопходни за правилно функционирање на нервниот систем, здравје на кожа, коца и нокти. Витамин Ц го зајакнува имунитетот има важна улога во оксидо-редуктивните процеси во организмот.