L-CARNITINE 30 капсули 500mg

Zoom
 

Л-карнитинот ги согорува мастите во организмот; го спречува зголемувањето на млечна киселина во мускулите; го подобрува снабдувањето со Кислород; го зголемува енергетското ниво на организмот; го зголемува подвижност на сперматозоиди; помага кај правилна работа на срцевиот мускул.

Effects of the product:

Кај професионални спортисти заради подобрена издржливост и подобра кондиција; кај особи кои сакаат да ослабнат , Л-карнитин ги намалува масните наслаги, а ги штити мускулитетака што ги снабдува со енергија која потекнува од мастите; кај особи со слаби срцеви мускули.

Characteristics:

Л-карнитинот учествува во преносот на масни киселини преку липидната фаза на мембраната на митохондриите, каде се одвива нивната бета оксидација и ослободување на енергија. На тој начин се добива енергија во облик на АТП (аденозин трифосфат). Исто така ги стимулира регенеративните процеси во заболениот миокард, ја стимилира секреторната функција на панкреасот и има позитивно влијание на сперматогенезата.