OKOLUT DUO капсули

Zoom
 

Капсули за подобар вид и функција на макулата и леќата на окото.

Ефектот на производот:

Кога веќе настанало оштетување на видот и или постојат ризични фактори , односно кога се потребни високи дози на лутеин и зеакснатин Околут Дуо се користи и при макуларна дегенерација, синдром на компјутерско око, уморени очи, кратковидност, ноќен вид, пигментен ретинит и при висок ризик на очни заболувања, дијабет, пушење и возраст на 50 години.

Посебни карактеристики:

Активните состојки на Околут Дуо се пречистени природни очни пигменти – лутеин и зеаксантин . Најновите истражувања покажуваат дека Околут Дуо не само што штити од макуларна дегенерација и катаракта, туку има способност за го спречи запачнатиот процес.

Состојки:

Lutein, Zeaxathin, Maltodextrin, Magnesium stearat