FRUT DEP

Image FRUT DEP

 

FRUTDEP Immuno

за нормална функција на имунолошкиот систем

За соодветен одговор на организмот:
 
- настинки и грип
- повторувачки инфекции
- за полесно закрепнување
- за зголемен аптетит

содржи: 
♦ β-глукан 
♦ фолна киселина 
♦ концентрирани 
♦ овошни сокови
♦ лактоферин
♦ ресвератрол 
♦ витамини Б1, Б2, Б3, Б5, Б6, Б12
♦ β-каротен

ЛАКТОФЕРИН
Лактоферин е протеин кој природно во човечкиот организам се наоѓа во колострумот или првото мајчино млеко. Има антибактериско и антивирусно дејство, а некои истражувања покажуваат и дека лактоферионот дејствува како фактор за раст на клетките и го засилува имунитетот. Особено е важен за трансферот на железото во организмот, го врзува и го пренесува до сите клетки во телото на кои им треба.  Лактоферин е особено важен за деца и за лица со ослабен имунитет. Се користи во борба против различни вирусни инфекции. Има и противвоспалитело дејство. Лактоферинот го потиснува развојот на штетните бактерии и помага во развој на бифидобактериите во цревата и така допринесува за нормализација на микрофлората. Делува како заштита од инфекции, болести, алергии. Кај возрасните го потиснува синдромот на хроничен замор. 

БЕТА ГЛУКАН
природен активатор на имунитетот
Бета глуканот е полисахарид кој поседува неверојатно својство на активација на имунолошкиот систем. Вообичаено се наоѓа во состав на квасецот и се смета за најсилен природен активатор и стимулатор на имунитетот кој може да ја зголеми делотворноста на имунитетот до неколку пати. 
Истражувањата покажале дека бета глуканот во организмот ги активира клучните клетки на имунолошкиот систем - фагоцити, макрофаги, неутрофили, созинофили и НК - клетки. Бета глуканот им овозможува тие да делуваат брзо во препознавањето и уништувањето на штетните патогени микроорганизми на кои сме секојдневно изложени. 
Докажано е дека бета глуканот ја зголемува имунолошката активност за 50 - 120% уште во првите 72 часа по консумирањето. Освен способноста да ја зголеми ефикасноста на имунолошките клетки, бета глуканот влијае и на бројноста на овие клетки поттикнувајќи го нивното создавање, што резултира со брз доток на нови имуноцити во крвотокот и останатите органи во телото.