MOUSTICARE алки

Image MOUSTICARE алки

MoustiCare®

алката содржи репелент (гераниол) ефикасен во заштитата од  комарци и други инсекти (до 1 месец). Производот е погоден за употреба при сите видиви на активности на отворено (пешачење, пикник, риболов, спортување, кампување ...) како и дома, во канцеларија, за време на патувања низ тропски предели. Ефикасноста и толеранцијата на овој репелент се тестирани од страна на независни европски лаборатории. Наменет е за целото семејство: возрасни, трудници и деца над 30 месеци возраст. За оптимална заштита во тропските области, користете MoustiCare® алки во комбинација со MoustiCare®спреј.

► Вирус ЗИКА
► Западнонилска треска
► Жолта треска
► Маларија
► Вирус чикунгунија

 

Како да ја користитеMoustiCare®алката:

За оптимална заштита на целото тело, носете 2 алки: една околу рачниот зглоб и другатаоколу спротивниот глужд.

Алката е прилагодлива. Не ја стегајте. Отсечете го вишокот ако е потребно.

Вадете ја при капење.

Немојте да спиете со алките.

Може да се закачи на торба, на количка, на чадор, во близнина на горниот дел од креветот

 По употребата, вратете ја алката во оригиналното пакување.