NATURES AID

Image NATURES AID

 
 
 
Експерти за здравје од 1981 година

Image
 
Beta Glucans 
Immune Support +

Напредна формула што помага во поддршка на имунолошкиот систем на телото. Витаминот А, цинкот, витамин Ц, и селенот придонесуваат за нормална функција на имунолошкиот систем.
Image

 

Mashroom Complex

(Комплекс печурки) е органски сертифициран производ погоден за вегани со внимателно одбрана мешавина  од пет органски печурки: реиши, маитаке, шитаке, кордицепс и чага.

Овие печурки, кои се користеле илјадници години во традиционалната медицина, богати се со витамин Ц, Б-комплекс, протеини и есенцијални аминокиселини, влакна, калциум, железо и други минерали.

Image

 

Digestive Enzyme Complex

Комплексот Natures aid Digestive Enzyme содржи амилаза, протеаза, липаза, лактаза и целулаза, како и бетаин хидрохлорид.
Продукцијата на дигестивните ензими се одвива во дигестивниот систем. Овие ензими се одговорни за разградување на храната што ја јадеме.
Возраста и заболувањата може да имаат негативен ефект на продукцијата на дигестивните ензими, па нивното користење во форма на додаток на храна може да биде од корист.