Proven Pregnancy

Image Proven Pregnancy

 

PROVEN

ЗА БРЕМЕНИ ЖЕНИ

УНИКАТНА И КОМПЛЕТНА ФОРМУЛА

Со 10 милијарди LAB4B корисни бактерии, фолна киселина, ДХА - омега 3 масна киселина, минерали и витамини

 

 

 

♦ Обезбедува 10 милијарди Lab4b корисни бактерии 

 Фолната киселина придонесува за одржување на нормален фолатен статус во црвените крвни клетки на мајката и нормален раст на ткивата на мајката за време на бременост

 Омега 3 масната киселина (ДХА) придонесува за нормален развој на мозокот и очите кај фетусот и доенчето

Пробиотиците кај бремените жени:

- Воспоставуваат здрав имунолошки систем за новороденчето, обезбедувајќи им 
ги одбранбените сили потребни за живот надвор од матката.
- Ги намалуваат шансите бебето да развие алергии и астма.
- Ја олеснуваат констипацијата кај бремените жени, што често претставува проблем како резултат на промените во нивото на хормоните.
 
Пробиотиците кај доилките:
 
- Го градат имунолошкиот систем на бебето, што ќе му биде потребен кога ќе започне со цврста храна
- Спречуваат појава на егзема - иритирачки осип што може да се јави на кожата уште од многу рана возраст
- Спречуваат појава на грчеви
- Го зголемуваат производството на витаминот Б во телото на мајката, што кога ќе се пренесе на бебето помага во регулирање на метаболитичките функиции, спречува појава на анемија и го одржува здравјето на кожата и нервниот систем.
- Помагаат против габични инфекции и бактериска вагиноза, што се честа појава во текот на бременоста, а доколку не се третираат може да предизвикаат предвремено породување.