Unca Dep

Image Unca Dep

UNCADEP -

20 ќесички | 6.5 g

Производ на база на           Н-Ацетилцистеин и бромелин со антивоспалителна и муколитична активност.

⇒ Ја намалува вискозноста на слузта
⇒ Го намалува отокот на слузницата
⇒ Штити, благодарение на антиоксидативната активност
⇒ Помага при третман на ХОББ (Хронична обструктивна белодробна болест)
 
 
Ја намалува вискозноста на слузта и го намалува отокот на слузницата со што придонесува за нормална респираторна функција. 
 

Ацетилцистеин (Н-Ацетилцистеин или НАЦ) се препорачува при третман на респираторни проблеми проследени со густа и леплива хипер секреција, како што се акутен и хроничен бронхит и неговите егзербации. 


Бромелинот е протеолитички ензим добиен од плод на ананас, со значајно антиоксидативно дејство.  Има улога во намалување на отокот на слузницата на орофарингсот и синусите во тек на инфламаторни состојби.