FORTEVITAL GENERATION 40+ BONE

Zoom
 

• за одржување на коските, забите и зглобовите • со Калциум и Витамин К1

Effects of the product:

Коските и мускулите се важен дел на скелетниот односно мускулно-скелетниот систем на човекот. Forte Vital Generation 40+ Bone капсулите содржат важни материи кои придонесуваат за нивно одржување: Калциум кој придонесува за одржување на нормални коски и заби, но како и Витаминот Д придонесува и за нормална функција на мускулите. Витамин Д кој придонесува за нормална апсорпција/искористување на калциумот. Витамин К кој придонесува за одржување на нормални коски. Витамин Ц кој придонесува за нормално создавање на колаген потребен за нормална функција на коските и ‘рскавиците.

Characteristics:

Се препорачува по една (1) капсула на ден, со многу течност. Препорачаната дневна доза не смее да се надминува. Препаратот не заменува оброк и не се користи како замена за храна