DOVES FARM Freee Безглутенско брашно за бел леб, 1 кг

Опис на производот
- Безглутенско брашно за бел леб
- Мешавина од безглутенски брашна, како алтернатива на брашно за леб
- Направено од пченица
Нето-тежина: 1 кг
Прочитај повеќе
Предлог рецепт:
Бел леб печен во рерна:
- 2 белки од јајца (или 20 г брашно од наут + 40 мл вода)
- 2 лажици шеќер
- 1 лажичка сол
- 425 мл вода
- 500 г брашно за бел леб
- 2 лажички квасец
Намрсете го садот во кој ќе го печете лебот. Во друг сад ставете ги белките од јајца (или мешавината од брашно од наут и вода), шеќер, сол, 3 лажици масло, оцет, вода и мешајте заедно.
Додадете го брашното и квасецот и мешајте се додека не добиете мека и густа смеса. Нанесете ги и останатите 3 лажици масло врз тестото и со шпатула, измешајте неколку пати за да се формира масна смеса за тесто. Ставете ја смесата во измрсениот сад и израмнете. Покријте го садот и оставете тестото да нарасне, околу 60-90 минути. Загрејте ја рерната на 220°С и печете 55-60 мин. Оставете лепчето комплетно да се олади, пред да го пресечете.