ALKALOID Екосал форте, раствор 10%, 1 л

ALKALOID Екосал форте, раствор 10%, 1 л
226,00 ден.
0
Производот сѐ уште не е оценет
Бренд
Шифра
007045C
favorite_border

Во моментов услугата за достава е достапна само во град Скопје

Опис на производот

Ecosal® 10% - Извонреден катјонски дезинфициенс кој успешно ги уништува грам - позитивните и грам - негативните бактерии, фунги, протозои и поедини типови на вируси. Има продолжено дезинфекционо дејство од неколку дена, врз третираните површини, доколку не се измијат веднаш.

  • Бактерицид – вклучувајќи ги и Staphylococcus aureus sensitive to methicillin (MSSA), Staphylococcus aureus resistant to methicillin (MRSA), Pseudomonas Aeruginosa, Еscherichia Colli, Enterococcus Faecalis
  • Фунгицид - вклучувајќи ги и Candida albicans and Aspergillus niger
  • Virucide - вклучувајќигии HIV, Influenza virus, Herpes simplex, SARS etc

Пакување: 1 л

Содржина

Состав:

100 мл раствор содржи: бензалкониум хлорид 10.0 г

Ecosal® 10% е добар детергент кој одлично чисти, пере, ги отстранува наслагите од органско и неорганско потекло и го неутрализира статичкиот електрицитет. Лесно се разредува со студена и топла вода, а растворот е исклучително стабилен со неутрална или слабо алкална pH вредност (приближно7).

Не нагризува и не оштетува стакло, порцелан, емајл, пластика, дрво, кожа, обоени предмети, текстил, гума, предмети од хром, никел и др.

Не ја загадува човековата околина и целосно е биолошки разградлив.

Ecosal® 10% има дозвола за употреба во прехранбената индустрија.

Мислења на потрошувачи

Споделете го вашето искуство со овој производ!
Регистрирај се / Најави се