BIOAGROS Органска црвена леќа, 500 г
Опис на производот
- Органски сертифициран производ
За црвената леќа не е потребно потопување во вода пред готвење, а самото време на готвење е вкупно 20-30 минути.
- Предлог рецепт: Салата од црвена леќа со кус-кус
Потребни состојки: 250 г црвена леќа, ½ шолја кус-кус, 1 корен од целер, 2 глави свеж кромид, 3 лажици маслиново масло, 2 лажици оцет, цревн пипер и сол.
Начин на подготовка: прво леќата се чисти, се става да врие 10-15 минути, се процедува и остава на страна. Се става да врие и подготвената количина кус кус и кога ќе нарасне и омекне се префрла во поголем сад и се додава леќата, целерот и кромидот и се зачинува со маслото, оцетот, црвениот пипер и солта. Се добро се меша и готово е за послужување.
Нето-тежина: 500 г