NIMO Кеси за чување на мајчино млеко, 20 кеси

NIMO Кеси за чување на мајчино млеко, 20 кеси
524,00 ден.
0
Производот сѐ уште не е оценет
Бренд
Шифра
053607C
favorite_border

Опис на производот

Breast Milk Storage Bag - Кеси за чување на мајчино млеко - Mодел HNK-PST-01

 • BPA free
 • Погодно за чување во замрзнувач
 • Стерилен производ (не треба да се мие пред употреба)
 • За еднократна употреба
 • Пред употреба прочитајте ги инфомациите за употреба наведени на пакувањето
 • Чувајте го пакувањето со информации за употреба, можеби ќе Ви притребаат во иднина

Пакување: 20 кеси x 200 мл (7 oz).

За безбедност и здравје на Вашето бебе:

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ!

Секогаш проверувајте ја температурата на храната, пред да му ја дадете на Вашето бебе. Чувајте го производот на места недостапни за деца.

Употреба:

 • Пред полнење на кесата, запишете го часот, денот и количината на млеко, со хемиско пенкало
 • Скинете го горниот дел од кесата, како што е означено
 • Внимателно отворете ја кесата, со отаварање на патентот
 • Наполнете ја кесата со измолзеното млеко (максимум 200 мл)
 • За да се зачува свежината на млекото, истиснете го воздухот од кесата пред да ја затворите
 • Затворете ја кесата со притискање на патент-затварачот. Повторете ја постапката неколку пати за да се осигурате дека е добро затворено
 • Може да ја чувате кестата во хоризонтална или вертикална позиција
 • Одмрзнувањето е полесно ако ја поставите кестата во замрзнувач хоризонтално

Услови на чување:

Место на чување

Температура на чување

Време на чување

Собна температура

19 - 22◦С

3 часа

Во фрижидер

0 - 4◦С

3 дена

Во замрзнувач

-19 ◦С

3 месеци

Одмрзнување на мајчиното млеко

Предупредување!

Никогаш немојте да го одмрзнувате млекото во микробранова печка или во зовриена вода.

 • Извадете го млекото од замрзнувач и оставете го да се одмрзне во обичен фрижидер или за побрзо, на собна температура
 • Ако Ви треба итно млекото, одмрзнете го под млаз топла вода или во сад со топла вода
 • По комплетно одмрзнување, стоплете го млекото
 • Нежно протресете ја кесата ако масниот дел се насобрал во горниот дел од кесата
 • По отварање на кесата, одмрзнатото млеко може да се чува во фрижидер и да се употребува до максимум 12 часа
 • Немојте повторно да го замрзнувате, одмрзнатото млеко. По загревање на млекот неискористената количина треба да се фрли.

Мислења на потрошувачи

Споделете го вашето искуство со овој производ!
Регистрирај се / Најави се