МОМЕНТАЛНИ АКЦИИ

Услугата за достава е достапна на територијата на целата држава и истата е бесплатна со нарачка над 1.000 денари

Терминот за достава го бирате самите

BAYER Аспирин Протект 100 мг

  

Video file

 

Аспирин протект 100 мг содржи ацетилсалицилна киселина, која го спречува прилепувањето и згрутчувањето на крвните плочки (тромбоцити) со цел да превенира создавање на крвни грутки.

Аспирин протект 100 мг таблети се употребуваат кај возрасни за:

  • Намалување на ризикот за смртност кај пациенти со сомнение за акутен инфаркт на срцето
  • За намалување на ризикот од заболувања и смртност кај болни кои преживеале инфаркт на срцето
  • Секундарна превенција од мозочен удар
  • Намалување на ризикот за транзиторни исхемични цереброваскуларни напади (TIA)
  • Намалување на ризикот за заболување и смртност кај болни со стабилна и нестабилна ангина пекторис (срцево заболување со карактеристична спазматичтна, контрактивна болка во градите)
  • Превенција на опструкција на циркулацијата поради крвни грутки (тромбоемболија) после одредени васкуларни операции
  • Намалување на ризикот за прв акутен инфаркт на срцето кај луѓе со кардиоваскуларни ризик фактори (како на пр. шеќерна болест, хиперлипидемија, хипертензија, дебелина, пушење, старост).

 

kupi sega na zegin online